wie

Wie                                                                             


nuchtere meedenker . gevoelige vrouw . ontrafelaar . vertrouweling . doener . doorzetter

Begeleidt mensen naar antwoorden op kinderwensvragen, naar een fijn leven na trauma en naar werkgeluk.

Het lijken drie aparte thema's maar soms houden ze verband met elkaar of hebben een impact op elkaar.

Lees hier wat ik over deze drie thema's leerde.


Leef je vanuit vertrouwen?

Als oudste van drie groeide ik op in een niet-evident gezin waar ik het glas beschouwde als halfleeg. 

Ik ontwikkelde over-assertiviteit als overlevingsmechanisme, maakte pragmatische studiekeuzes 

en had geen idee wie ik was of wat mijn kwaliteiten waren. Toen mij op een dag een ingrijpend trauma overkwam, zweeg ik daarover en zette mijn gevoel uit.

Leven vanuit vertrouwen was mij vreemd. 


Ben je tevreden met je werk? 

Mijn carrière leek goed te lukken. Een goedbetaalde job bij een multinational, zekerheid en onafhankelijkheid.

Maar er bleef iets knagen. Dit was het niet. Mijn wereld ging open dankzij verre rugzakreizen (liefst de bergen),

vrijwilligerswerk, cursussen en interessante ontmoetingen. Zo leer je ook jezelf beter kennen.


Een leven zonder kinderen? 

Ik voelde geen kinderwens en vroeg me af of het kan om kinderloos te leven. Ik maakte de eigenzinnige keuze om aan weekendpleegzorg te doen. Zo kan je een verschil maken in het leven van kinderen en tegelijk over tijd beschikken voor andere boeiende bezigheden. In deze alternatieve gezinsvorm geniet ik van leven in de brouwerij als er kinderen zijn en van de rust zonder kinderen.

de inzichten waarmee ik voor jou iets kan betekenen


  • Het verlangen naar werk met meer voldoening bleek groot. Ik ging opnieuw studeren.
    De menswetenschappelijke opleidingen en mijn persoonlijke groei en bewustwording leerden me veel over onbewuste drijfveren, mechanismen en angsten. Een bepaalde baan behouden omwille van zekerheid werkt niet. Er was ‘zelfwerk’ voor nodig om die knoop definitief door te hakken

  • Met een kinderloos leven ga je een andere weg dan wie kinderen krijgt en dat is wel eens lastig. Er zijn ook mooie dingen die je niet hebt zonder eigen kinderen. Ieder gaat zijn eigen weg en elke kinderwenssituatie heeft zijn eigenheden. Maar er spelen verschillende factoren mee in wat mensen rond de kinderwens doen. Wat zouden ze gekozen hebben als hun leven anders was gelopen? Hoe bewust kiezen mensen echt? Daarover schreef ik een boek.

  • Ik zette ook stappen rond traumaverwerking. Erover spreken brengt meer licht en lucht. Sommigen in mijn omgeving wisten echter niet goed hoe daarmee om te gaan. Die ervaring was bijzonder moeilijk.
    Ik bleef me verdiepen in traumaverwerking en leerde hoe dat het best werkt.
     

Een belangrijk besef kwam toen ik ontdekte welk enorm verschil het maakt om een vitaal basisvertrouwen te voelen. Het gevoel ‘ik ben oké’. Vanuit dat gevoel kan je geloven dat er ook iets goeds voor je is weg gelegd. Het gevoel ‘life can be good to me’, er zijn fijne dingen om voor te leven.


Ik kon echt zelf voelen hoe het is wanneer je naar het leven kijkt vanuit vertrouwen. Niet vanuit schaarste maar vanuit genoeg. Ik ben goed genoeg, ik zie mij graag, er zijn mensen die mij graag zien, er is ook ‘goeie intentie’ in de wereld. Als een vriendelijke stem die zegt: doe maar gerust, leef maar!

vervullend leven

Vandaag begeleid ik mensen bij hun levensvragen rond de kinderwens, traumaverwerking en werkgeluk. Ik geniet nog steeds van pleegkinderen en ook van klein geluk. Ik hou van bloemen en tuinconcerten organiseren, van het temperament van Frida Kahlo en van inspirerende intuïtieve-krachtboeken.


Creativiteit is mijn ding. Ik heb steeds een zelfgemaakte zakdoek bij me in een originele stof, want klassieke zakdoeken zijn zo saai. Ik geloof nu dat mijn kracht ook zit in pit, bezieling, passie, gevoeligheid, mildheid, moed, authenticiteit en humor.

 

Je kan je vertwijfeld voelen en tegelijk zitten er ook mooie krachten in je. Sommige als een ondergesneeuwd potentieel. Het is goed jezelf te omarmen op kwetsbare momenten maar ook om door te zetten en voluit te leven.


Al deze levenservaringen vormen de motivatie van waaruit ik mensen begeleid, gedragen door degelijke opleidingen


Wil jij ook vertrouwen vinden rond de kinderwens, traumaverwerking of werkgeluk?

Artemis & Demeter

originele handgemaakte zakdoeken met een verhaal

Miriam De Rycke  °1970