boek

Boek

Voor wie twijfelt over kinderen of een leven zonder kinderen tegemoet ziet


  Mensen worstelen steeds vaker met keuzes rond de kinderwens. Dit boek verklaart de kracht van het onbewuste, van onze behoeften en de invloed van familiebanden. Ook de mogelijke impact van trauma komt aan bod. Door inzichten in de ware grond van eigen verlangens, angsten en psychologische mechanismen wordt de weg vrijgemaakt naar een authentieke keuze, ook als dat een alternatief is voor (biologisch eigen) kinderen.


  Het leven lijkt maakbaar. Ook het systeem waarvan wij deel uitmaken heeft een effect op kinderwenskwesties. Hoe kun je daarmee omgaan bij morele vragen, fertiliteitsproblemen of ongewenste kinderloosheid?


  Dit boek belicht mensen in allerlei kinderwenssituaties en toont hoe het is om te leven zonder kinderen in een samenleving waarin deze sociale groep mensen een groter wordende minderheid is.


  Een leven zonder kinderen? is geschreven voor een heel brede doelgroep. Voor mensen in het beslissingsproces rond de kinderwens, adoptie, donorconceptie of pleegzorg. Voor wie zich in een fertiliteitstraject bevindt. Voor wie twijfelt over het krijgen van (nog) een kind of voor wie overweegt een zwangerschap af te breken na prenatale diagnose of omdat ze ongewenst is. Voor gewenst en ongewenst kinderloze vrouwen en mannen.


  Maar ook voor toekomstige ouders. Voor hulpverleners die mensen in al deze situaties begeleiden (sociaal werkers, psychotherapeuten, gynaecologen, fertiliteitsmedewerkers, vroedvrouwen, doula's. (240 blz.)

  • Boek met gratis inspiratiekaart  22,50 euro

  • Verwen-editie
   boek met gratis Artemis & Demeter handgemaakte
   zakdoek met een verhaal  25 euro   

   Kies je zakdoek hier


       Prijzen inclusief verzending in BelgiĆ«.
       Voor NL 9 euro
  verzendkosten.

  Bestellen

  vul hieronder je gegevens in en schrijf het juiste bedrag over op rekeningnr. BE85 9730 9624 0606

  met vermelding van je naam + 'boek'


    
    
    
    
    
    
   boek met gratis inspiratiekaart
   boek met gratis inspiratiekaart en zakdoek
    
   niet van toepassing, ik kies voor het boek zonder zakdoek
   Frida Kahlo
   Pink flower
   Summerband
   Country
   Woodstock
   Jimmy Hendrix
   Poezenneusjes
   Celebration
   Flamingo
    
   ja
   nee
    
    


   • Met casussen en een blik in de therapiekamer


   • Diverse therapeutische stromingen belichten belemmeringen en drijfveren rond de kinderwens


   • Alternatieven rond de kinderwens belicht


     Waarover gaat het boek?

   Bekijk het filmpje

    Marijke Merckx - De Verdwaalde Ooievaar:


    "Dit boek belicht de kinderwens van alle mogelijke kanten en bevat een rijkdom aan praktijkvoorbeelden. Hierdoor vormt het een ontdekkingstocht naar je diepere drijfveren die een rol kunnen spelen in het wel of niet kiezen voor kinderen. Bovendien biedt dit boek extra steun voor allen die geconfronteerd worden met een onvervulde kinderwens."