aanbod

      Aanbod

    • individuele begeleiding (jong)volwassenen en koppels

             live-sessies

             online begeleiding

             wandelsessies

             traject kinderwensdilemma

    • begeleiding (jong)volwassen donorkinderen, adoptiekinderen, pleegkinderen
      • DGT dialectische gedragstherapie    info hier
        • loopbaanbegeleiding
          • kinderwens workshops / ontmoetingsmomenten

          Het dilemma rond de kinderwens

          Je twijfelt over de keuze voor het moederschap of vaderschap. Deze keuzevrijheid maakt het er niet eenvoudiger op. Volg je je verstand of je gevoel? En wat zeggen beiden jou dan?

          We besteden aandacht aan factoren die jou belemmeren en elementen die jou drijven. We kijken naar de invloed van familiebanden op jouw kinderwens, we werken rond je beeld van de moeder- en vaderrol, we staan stil bij je gevoel en werken rond jouw doelen en verlangens. Zo verwerf je diepere inzichten, waardoor jouw persoonlijk antwoord op deze levensvraag verder vorm krijgt en je de knoop kan doorhakken en kiezen voor wat bij jou past.

          groepstraject kinderwensdilemma

          4 workshops + boek + individuele sessie    info hier 

          workshop bewust co-ouderschap

          Je denkt erover samen met iemand een kind te krijgen, echter zonder liefdesrelatie. 

          Hoe kan je daarnaar kijken? We staan stil bij de aandachtspunten en de implicaties voor ouders en kind. Op een integere manier.

          Stilstaan bij ongewenste kinderloosheid

          Je hebt een weg afgelegd om jouw kinderwens trachten te vervullen. De periode
          van vruchtbaarheidsbehandelingen is ten einde. Of je bent kinderloos door de loop van het leven: je ontmoette niet de juiste partner, je kinderwens stak pas laat de kop op, je gezondheid speelde je parten, je partner zag kinderen niet zitten of had al kids, … Je merkt dat het lastig is om er met anderen over te praten, om mensen te vinden die begrijpen hoe het voelt. Je ziet op tegen de eindejaarsfeesten. Je vraagt je af, hoe moet ik verder, zonder kinderen van mezelf?


          Tijdens deze avond krijgt jouw niet-erkend verlies ruimte. Dit helpt je om je verdriet te verwerken. Zo krijgt je niet-vervulde kinderwens een plek. Je hoeft je verlies niet los te laten, je leert het te integreren in je leven. Ook het effect van kinderloosheid op jou of op je relatie krijgt aandacht. Je geeft jezelf een stem door je verhaal te doen. Zo krijgt het bestaansrecht. En je ontvangt begrip en erkenning. Je voelt je gesteund en gesterkt, en je hebt meer vertrouwen in de toekomst.

          data workshops, contactavonden of vorming zie agenda

          Bewust leven zonder kinderen

          Je koos bewust voor een leven zonder kinderen. Vandaag wordt de groep bewust kinderlozen steeds groter. Toch merk je in de omgang met anderen dat jouw keuze, dat de afwezigheid van een kinderwens als vreemd wordt aanzien. Je krijgt vragen of opmerkingen. Je merkt dat je tot een andere sociale groep behoort.


          Deze avond kom je in contact met anderen die dezelfde keuze maakten. We besteden tijd aan wat bij jou leeft, wat jij tegenkomt in interacties met anderen rond je keuze om zonder kinderen door het leven te gaan. Je krijgt verhelderende inzichten aangereikt waardoor je dit alles kan kaderen. Verder werken we rond de waarden en krachten waarmee jij als kinderloze vrouw of man in de wereld wil staan. En je breidt je netwerk uit met gelijkgestemden.

          • andere workshops

          Ontdek jouw verborgen kwaliteiten. Over subpersoonlijkheden en schaduw.

          Een  subpersoonlijkheid die de meeste mensen wel kennen is de innerlijke criticus.  Hij zit op je schouder, kijkt mee en becommentarieert ongevraagd wat je doet. Zo  zit hij aan het stuur van je mentale auto. Maar hoe zit het met de humorist  in jou, die de criticus misschien gevat kan relativeren? Wie springt er nog meer op de voorgrond in je dagelijks leven? Misschien wel de doordrammer, de wantrouwige, de piekeraar of de twijfelaar. Hoe ga je met lastige stukken van jezelf om? Of met lastige stukken van anderen? En hebben die dan ook een kwaliteit?

          Leuk om weten is dat er wellicht nog ongekende eigenschappen van jezelf in de koffer van je auto zitten. Je gaat tijdens deze workshop op een ludieke manier aan de slag met jouw subpersoonlijkheden, waardoor je  meer zicht krijgt op stukken die deel uitmaken van wie jij bent. Ook in contact met anderen worden verborgen eigenschappen van jezelf getriggerd. Je leert hoe dat werkt en wat je eruit kan leren over jezelf.

          Keuzes maken. De uitdaging van deze tijd

          Wil ik dit werk blijven doen? En wat wil ik dan wel doen? Blijf ik in deze relatie? Zouden we  verhuizen naar iets beters? Zou ik die opleiding nog volgen? De tijd dat we veertig jaar lang dezelfde job deden en even lang dezelfde partner hadden  is voorbij. Vandaag ligt de wereld voor ons open, haast alles is mogelijk en bereikbaar. We kunnen ons geluk zelf maken, zo lijkt het. Dit geeft ons vrijheid, maar tegelijk ook stress. Het is lastig om wijs te geraken uit zoveel mogelijkheden. Je kan je leven zelf vorm geven, maar hoe weet je wat het beste is? 


          Tijdens deze workshop leer je vanuit welke  hoeken jouw levenskeuzes beïnvloed  worden. Je drijfveren  vragen misschien een ander doel dan je denkt. Wat is je ware verlangen?  En zijn er patronen die jou sturen of belemmeren? Je komt er meer over te weten tijdens deze workshop, opdat de keuzestress geen loopje met je neemt, maar jij met vertrouwen gepast kan beslissen.

          Jezelf graag zien!

          Vaak heb je vooral oog voor je gebreken en valkuilen. Dit haalt je mindset naar beneden. Heb je al eens ervaren hoeveel deugd het doet om enkel te kijken naar jezelf met al je goeie kanten, al je kwaliteiten? Dat werkt echt versterkend! Het geeft je energie!


          Tijdens deze workshop gaan we uitsluitend bezig zijn met de positieve dingen van onszelf! Een mentale boostdag helemaal voor jezelf! Een waar bad vol warmte en eigenliefde. Gewoon zelfpep! De onvolmaaktheden zien we wel, maar we parkeren ze resoluut. We zetten de schijnwerpers op jouw kwaliteiten, op wat jou zo’n tof mens maakt! We genieten ’s middags van een potluck, waarbij ieder wat lekkers meebrengt om te delen. Bij mooi weer maken we een korte wandeling in de Meetjeslandse natuur. Ga naar huis met een kado voor jezelf, een andere mindset. Al was het maar voor even, je hebt gevoeld hoe het voelt! Het wordt jouw anker om jezelf graag te zien.

          Persoonlijke groei met fotografie

          Fotografie kan een hulpbron zijn in je leven, door die beelden vast te leggen die jou raken. Je foto’s geven weer hoe jij je op dat moment voelt, waar je naar verlangt, waar je blij van wordt of ze bieden je troost. Door middel van de creativiteit of kunstzinnigheid van jouw fotografie leer je meer over jezelf en kan je jezelf op een zeer persoonlijke manier uitdrukken.


          Dit is geen fotografiecursus! Tijdens deze workshop krijg je een verruimd inzicht in hoe fotografie een hulpbron kan zijn in jouw leven. Je gaat ook zelf aan de slag door middel van een kleine opdracht. Je hoeft geen fotografiekennis te hebben en ook geen hoogtechnologisch fototoestel.

          • krachtdag


            Voor mensen met een verhaal van seksueel geweld.

            Je hebt een verhaal van seksueel geweld, en je wil graag kracht vinden.

            Deze Krachtdag is bedoeld om mensen samen te brengen en te empoweren, versterken.

            Je gaat krachtgericht werken, we steken je een hart onder de riem, en je krijgt het gevoel niet alleen te staan. 

            Met lezingen en workshops.
          • vorming

          Praten met je kind over zijn oorsprong

          Je zorgt voor een kind dat biologisch niet het jouwe is, maar je houdt van hem of haar als je eigen kind. Je werd moeder of vader via donorconceptie, je bent plusouder, je zorgt voor een kind van familie of je bent pleegouder.  Je vraagt je af: vertel ik best aan mijn kind dat ik niet de biologische vader of moeder ben? En zo ja, hoe vertel ik dat dan? Met welke vragen kan mijn kind zitten? En hoe kan ik daarmee omgaan?

           

          Op deze vormingsavonden verwerf je dieper inzicht in wat er leeft bij je kind, aan de hand van thema's als loyaliteit en loyaliteitsconflicten, generatiedynamieken en onzichtbaar verlies. Het helpt je om te gaan met je kind en z’n gevoelens, maar ook met die van jezelf! Je verwerft kennis over het vertelproces en krijgt verteltips. En je hebt gelegenheid tot contact met ervaringsgenoten. Wat komen zij tegen? Hoe doen zij het? Je leert van elkaars gelijkenissen en verschillen. Je voelt je gesterkt, je weet hoe eraan te beginnen en hebt meer vertrouwen in een goed verloop.

          • stiltewandelingen  lente, zomer, herfst, winter


            Met deze stiltewandelingen proef je van de waarde van vertragen, verstillen en kwaliteitsvolle aandacht. Geniet van een stille wandeling in de natuur. Weg van prikkels en lawaai. Kom tot rust, bij jezelf, bij je gevoelens, maar ook bij je mogelijkheden en creatieve ideeën. Heb aandacht voor wat er op dat moment in het nu is.


            We wandelen naar idyllische kreken door het mooie landschap van de Meetjeslandse polders. Onderweg wordt een kort meditatief moment voorzien. Na afloop is er vrijblijvend gelegenheid om neer te schrijven wat de wandeling jou gebracht heeft.

            Voorzie schoeisel voor afwisselend verharde wegen en onverharde graspaden. En misschien wat water voor onderweg. Na deze wandeling is er soep en brood voorzien.

          • vrouwencirkel

          Blijf op de hoogte via onderstaand contactformulier