agenda

De Veelsprong praktijk voor psychotherapie & coaching

VAN KWETSBAARHEID NAAR KRACHT

je twijfelt over de kinderwens - je bent ongewenst kinderloos - je hebt bewust geen kinderen

je zorgt voor een kind dat biologisch niet het jouwe is - fotografie als hulpbron

 

workshops en contactavonden in Antwerpen en Oost-Vlaanderen

 

 

Plaatsen zijn beperkt!

 

Gratis kennismakingsworkshop Het dilemma rond de kinderwens (Bassevelde)

Je twijfelt over de keuze voor het moederschap of vaderschap. Deze keuzevrijheid maakt het er niet eenvoudiger op. Volg je je verstand of je gevoel? En wat zeggen beiden jou dan?

 

We besteden aandacht aan factoren die jou belemmeren en elementen die jou drijven. We kijken naar de invloed van familiebanden op jouw kinderwens, we werken rond je beeld van de moeder- en vaderrol, we staan stil bij je gevoel en werken rond jouw doelen en verlangens. Zo verwerf je diepere inzichten, waardoor jouw persoonlijk antwoord op deze levensvraag verder vorm krijgt en je de knoop kan doorhakken en kiezen voor wat bij jou past.

Datum: di 14 nov 2017

van 20.00u tot 22.00u

Locatie: De Veelsprong, Bloksheule 5, 9968 Bassevelde (Assenede)

Inschrijven is noodzakelijk.

 

Fotografie als hulpbron in je leven (Bassevelde)

Fotografie kan een hulpbron zijn in je leven, door die beelden vast te leggen die jou raken. Je foto’s geven weer hoe jij je op dat moment voelt, waar je naar verlangt, waar je blij van wordt of ze bieden je troost. Door middel van de creativiteit of kunstzinnigheid van jouw fotografie leer je meer over jezelf en kan je jezelf op een zeer persoonlijke manier uitdrukken.

 

Dit is geen fotografiecursus. Tijdens deze workshop krijg je een verruimd inzicht in hoe fotografie therapeutisch kan werken in jouw leven. Je gaat ook zelf aan de slag door middel van een kleine opdracht. Je hoeft geen fotografiekennis te hebben en ook geen hoogtechnologisch fototoestel. Breng jouw fototoestel gewoon mee.

Data: maandag 6 en maandag 20 november 2017 - de workshop bestaat uit 2 avonden

van 20.00u tot 22.00u

Prijs: schrijf je in met korting: 20 euro (ipv. 55 euro), koffie en thee inbegrepen

Locatie: De Veelsprong, Bloksheule 5, 9968 Bassevelde (Assenede)

 

Contactavonden bewuste kinderloosheid (Deurne)

Je koos bewust voor een leven zonder kinderen. Vandaag wordt de groep bewust kinderlozen steeds groter. Toch merk je in de omgang met anderen dat jouw keuze, dat de afwezigheid van een kinderwens als vreemd wordt aanzien. Je krijgt vragen of opmerkingen. Je merkt dat je tot een andere sociale groep behoort.

 

Deze twee avonden kom je in contact met anderen die dezelfde keuze maakten. We besteden tijd aan wat bij jou leeft, wat jij tegenkomt in interacties met anderen rond je keuze om zonder kinderen door het leven te gaan. Je krijgt verhelderende inzichten aangereikt waardoor je dit alles kan kaderen. En we werken rond de waarden en krachten waarmee jij als kinderloze vrouw of man in de wereld wil staan. Je krijgt erkenning voor jouw keuze en je breidt je netwerk uit met gelijkgestemden.

 

Data: di 17 en di 24 oktober 2017 - reeks van 2 avonden

van 20.00u tot 22.00u

Prijs: 55 euro, koffie en thee inbegrepen

Locatie: De Veelsprong, Te couwelaarlei 84, 2100 Deurne

 

Lotgenotenavonden ongewenste kinderloosheid (Deurne)

Je hebt een weg afgelegd om jouw kinderwens trachten te vervullen. De periode van vruchtbaarheidsbehandelingen is ten einde. Of je bent kinderloos door de loop van het leven: je ontmoette niet de juiste partner, je kinderwens stak pas laat de kop op, je gezondheid speelde je parten, je partner zag kinderen niet zitten of had al kids, …

Je merkt dat het lastig is om er met anderen over te praten, om mensen te vinden die begrijpen hoe het voelt. Je ziet op tegen de eindejaarsfeesten. Je vraagt je af, hoe moet ik verder, zonder kinderen van mezelf?

 

Tijdens deze avonden krijgt jouw niet-erkend verlies een plaats. Dit helpt je om je verdriet te verwerken. Zo krijgt je niet-vervulde kinderwens een plek. Je hoeft je verlies niet los te laten, je leert het anders vasthouden. Ook het effect van kinderloosheid op jou of op je relatie krijgt aandacht. Maar we werken ook toekomstgericht en kijken hoe jij jouw leven zin en vorm kan geven zonder eigen kinderen.

Je geeft jezelf een stem door je verhaal te doen. Zo krijgt het bestaansrecht. En je ontvangt begrip en erkenning. Je voelt je gesteund en gesterkt, en je hebt meer vertrouwen in de toekomst.

Data: di 7 en di 21 november, di 5 en di 19 december 2017 - reeks van 4 avonden

van 20.00u tot 22.00u.

Prijs: 85 euro, koffie en thee inbegrepen

Locatie: De Veelsprong, Te couwelaarlei 84, 2100 Deurne

 

Vormingsavonden: praten met je kind over zijn oorsprong (Antwerpen)

Je zorgt voor een kind dat biologisch niet het jouwe is, maar je houdt van hem of haar als je eigen kind. Je werd moeder of vader via donorconceptie, je bent plusouder, je zorgt voor een kind van familie of je bent pleegouder.

Je vraagt je af: vertel ik best aan mijn kind dat ik niet de biologische vader of moeder ben? En zo ja, hoe vertel ik dat dan? Met welke vragen kan mijn kind zitten? En hoe kan ik daarmee omgaan?

 

Op deze vormingsavonden verwerf je dieper inzicht in wat er leeft bij je kind, aan de hand van thema's als loyaliteit en loyaliteitsconflicten, generatiedynamieken en onzichtbaar verlies. Het helpt je om te gaan met je kind en z’n gevoelens, maar ook met die van jezelf! Je verwerft kennis over het vertelproces en krijgt verteltips. En je hebt gelegenheid tot contact met ervaringsgenoten. Wat komen zij tegen? Hoe doen zij het? Je leert van elkaars gelijkenissen en verschillen. Je voelt je gesterkt, je weet hoe eraan te beginnen en hebt meer vertrouwen in een goed verloop.

 

Data: do 23 en do 30 november 2017 - de vorming bestaat uit 2 avonden

van 19.30u tot 22.00u

Prijs: 65 euro, koffie en thee inbegrepen

Locatie: zaal van het VVJ, Ossenmarkt 3, 2000 Antwerpen

 

Het dilemma rond de kinderwens (Deurne)

Je twijfelt over de keuze voor het moederschap of vaderschap. Deze keuzevrijheid maakt het er niet eenvoudiger op. Volg je je verstand of je gevoel? En wat zeggen beiden jou dan?

 

Tijdens deze workshop besteden we aandacht aan factoren die jou belemmeren en elementen die jou drijven. We kijken naar de invloed van familiebanden op jouw kinderwens, we werken rond je beeld van de moeder- en vaderrol, we staan stil bij je gevoel en werken rond jouw doelen en verlangens. Zo verwerf je diepere inzichten, waardoor jouw persoonlijk antwoord op deze levensvraag verder vorm krijgt en je de knoop kan doorhakken en kiezen voor wat bij jou past.

Datum: di 28 nov en di 12 dec 2017 - reeks van 2 avonden

van 19.30u tot 22.00u

Prijs: 65 euro, koffie en thee inbegrepen

Locatie: De Veelsprong, Te couwelaarlei 84, 2100 Deurne

 

 

Werk je liever privé rond de kinderwens, dan is ook een individuele workshopsessie mogelijk, afgestemd op jou. Vraag meer informatie.

 

 

Begeleiding

Miriam De Rycke, kinderwenscoach en Integratief psychotherapeut - zie wie ben ik

Bereikbaarheid

De Veelsprong is te bereiken met tram 5 of bus 410, 411, 412.

De zaal van het VVJ aan de Ossenmarkt in Antwerpen is te bereiken met tram 11, 12, 24.

De locatie in Bassevelde is te bereiken met bus 53 vanuit Gent. En met bus 96 vanuit Eeklo.

 

INSCHRIJVEN

Via onderstaand contactformulier of stuur een mail naar miriamderycke@deveelsprong.be of bel 0474/351 116.

Je inschrijving is definitief na betaling van de deelnameprijs door overschrijving op rekeningnr. BE85 9730 9624 0606

met vermelding van de workshop en je naam.

 
 
 

Volg De Veelsprong op Facebook en blijf op de hoogte van

nieuwe activiteiten en interssante artikels.